Huisartsenpraktijk | Laakdal

Q-BUS Architectenbureau nam in 2017 deel aan een architectuurwedstrijd op uitnodiging voor het ontwerpen en realiseren van een multifunctionele huisartsenpraktijk. In het nieuwe gebouw zou men bijgevolg ook terecht kunnen voor een afspraak met bepaalde specialisten, naast de gebruikelijke consultaties met een huisarts.

Doelstelling was om een gebouw te ontwerpen op een hoekperceel dat naast een mooie architectuur ook het gevoel van geborgenheid en privacy moest benadrukken.

Om dit te bekomen werd een concept uitgedacht met verschillende schillen, gaande van publiek tot privaat. De buitenste schil van het gebouw omvat een circulatiezone met inkom en verschillende wachtruimtes. De binnenste schil daarentegen bevat alle functies die te maken hebben met de dagelijkse werking van de artsen: back office, onderzoeksruimtes, gemeenschappelijke keuken en vestiaire. Tussen deze 2 schillen bevinden zich de consultatieruimtes.

Door een doordachte inplanting van een aantal patio’s met bijhorende ramen is er in elke ruimtes voldoende daglicht zonder het gevoel van privacy te verstoren. Centraal wordt een grote patio voorzien met terras voor het personeel.

De verdieping wordt ingericht als een zone voor specialisten, waaronder een kinesitherapeut, podoloog, psycholoog, … Dit volume zweeft boven de beglaasde gelijkvloers buitenschil waardoor het niet overkomt als een zwaar volume.

Het gebouw wordt afgewerkt met een combinatie van beton, glas en hout. 










 

Meest Recente Posts

RECENT NIEUWS

OTHER VACATURES