Velodroom | Zolder

Voor deze Design, Build & Maintenance wedstrijd werd een team samengesteld bestaande uit: THV Cordeel - Vanderstraeten (hoofdaannemer), Imtech (aannemer HVAC), Maris Technics (aannemer elektro), Q-BUS architectenbureau & BEL architecten, SDA Velodromes (ontwerp houten wielerpiste), studiebureaus Boydens (technieken/EPB), Ney & Partners (stabiliteit), Infrabo (omgevingsaanleg) en Daidalos Peutz (akoestiek).

Ten midden van de bossen van Terlaemen werd een Velodroom ontworpen van 16.500m² met een capaciteit van 2000 toeschouwers op de tribune. Behalve de wielerpiste heeft het complex sportvelden op het centrale middenplein, kleedkamers en sanitair, cafetaria, lobby, fitness, inspanningslab, turnzaal, personeels- en bergruimtes, vergaderzalen, een fietsherstelpunt en een medisch center voor het Circuit van Zolder. 

We ontwierpen een zo compact mogelijk volume met een minimale footprint voor het gevraagde programma. Dat is een gebouw dat bruto 150 bij 82,5 meter meet. De lengte van 150 meter wordt bepaald door bij de lengte van de wielerbaan met zijn tribunes en circulatie, zijnde 120 meter, de breedte van de gymzaal, zijnde 27 meter breed, en de tussenliggende circulatie, zijnde 3 meter breed, op te tellen. De breedte van 82,5 meter wordt bepaald door bij de dwarsmaat van de wielerbaan, zijnde 63 meter, die van de tribunes, zijnde 11 en 8,5 meter, op te tellen.

In doorsnede benutten we de in het terrein aanwezige helling van 3 meter. Op niveau -1 bevinden zich het medisch centrum, aansluitend bij het circuit, de spelersgang met de kleedkamers, de bergingen en de turnzaal. Op het gelijkvloers - het middelste niveau - vinden we de entree met de kantoren, de lobby.











Meest Recente Posts

RECENT NIEUWS

OTHER VACATURES