Masterplan "Een groen hart voor Zolder" goedgekeurd


Naar aanleiding van het vertrek van CC De Muze naar mijnterrein De Schacht, werd een masterplan voor de huidige site van CC MUZE / WOUTERSHOF / SPORTHAL in Zolder centrum ontworpen. Op de site zal de basisschool Beekbeemden een nieuwe locatie krijgen. Er zal eveneens een nieuwe sportzaal horend bij de school gebouwd worden. Het geheel wordt ontworpen in het BREDE SCHOOL concept, m.a.w. zullen meerdere polyvalente lokalen van de school en de sportzaal kunnen gebruikt worden door andere organisaties. Samen met het gemeentebestuur en studiebureau D+A werd een plan uitgewerkt met veel aandacht voor sport, onderwijs, gemeenschapsvoorzieningen en natuur.

In juni keurde het schepencollege het masterplan ‘Een groen hart voor Zolder’ definitief goed. De presentatie aan het grote publiek met grote infopanelen zal de komende weken plaatsvinden.

Q-BUS Architectenbureau staat eveneens in voor het ontwerp van de nieuwe basisschool, de nieuwe sportzaal en de omgevingsaanleg waarvan het voorontwerp in augustus werd goedgekeurd.

Bekijk hier de brochure.

Lees er meer over op de website van Heusden-Zolder.

Lees ook het artikel in de Internetgazet van Heusden-Zolder.

Meest Recente Posts

RECENT NIEUWS

OTHER VACATURES