Historiek


De architecten Luc Nizet en Dirk Driesmans begonnen hun samenwerking in 1990, toen ze na hun studies in hetzelfde architectenbureau terechtkwamen.

Q-BUS Architectenbureau werd opgericht in 1992. Oorspronkelijk was Lummen de uitvalsbasis. In 2002 werd het nieuwgebouwde kantoor in Heusden-Zolder in gebruik genomen.

In de periode 2004-2006 is er een verdere professionalisering van het architectenbureau doorgevoerd. De medewerkers werken vanaf dan in dienstverband en er wordt stevig geïnvesteerd in hard- en software. Sindsdien wordt er bijna uitsluitend in een 3D-CAD omgeving gewerkt en verloopt de documentenstroom via de kantoorbeheerssoftware ArchX.

Vanaf 2007-2008 werd het aandeel van overheidsopdrachten groter, zoals scholenbouw, projecten in de rust- en verzorgingssector, projecten voor vzw's, OCMW's en andere organisaties. De schaal van de projecten en de omzet van het architectenbureau namen toe. Groepwoningbouw en appartementen bleven (en blijven) nog steeds belangrijke pijlers.

Vanaf 2011 is Q-BUS Architectenbureau een Laruelle-vennootschap of burgerlijke vennootschap onder de vorm van een bvba. Rond deze periode werd een aantal bedrijfsgebouwen, winkels en handelspanden ontworpen en dat is sindsdien een constante.

Door de groei van het team, ontstond er behoefte aan meer ruimte. Er werd beslist om een volledig nieuw kantoor te bouwen en terug te keren naar de oorspronkelijke uitvalsbasis, maar nu nog centraler, bij de verkeerswisselaar in Lummen.
In oktober 2015 zijn we verhuisd naar ons nieuw gebouw, dat duurzaam, BEN en passief is op een verstandige en betaalbare wijze.

De ervaring met een aantal duurzame energiezuinige projecten, waaronder een woonzorgcentrum van 11.000 m² en een passiefschool van 5.000 m² en de ervaring met ons eigen nieuw passief kantoor, willen we graag delen en toepassen in mooie nieuwe projecten.

Vanaf 2017 is Q-BUS Architectenbureau volledig overschakeld op 3D Building Information Modeling of "BIM" voor alle projecten.
Het team telt ondertussen 16 leden.

Meest Recente Posts

RECENT NIEUWS

OTHER VACATURES