Tools


Q-BUS Architectenbureau investeert veel en voortdurend in hard- en software. Via subscriptioncontracten wordt uitsluitend met de meest recente versies van software gewerkt. Om die software optimaal te laten draaien, worden alle PC's en workstations om de 3 à 4 jaar gelijktijdig vervangen, zodat alle machines een gelijke configuratie en besturingssysteem hebben.
Alle teamleden beschikken over kwaliteitsvolle dubbele beeldschermen of 34" widescreen monitors.

Ontwerpen ontstaan vaak in SketchUp, maar reeds in een vroeg stadium wordt een virtuele 3D-maquette gemaakt in Autodesk REVIT Architecture volgens de BIM-methode (Building Information Modeling). Uit dat dynamisch en uniek 3D-model worden niet alleen 2D-plannen en tekeningen gegenereerd, maar ook oppervlaktes en materiaalhoeveelheden. Met eigen ontwikkelde software genereren we accurate meetstaten en lastenboeken uit de output van het BIM-model.
3D-beelden worden verder geoptimaliseerd met additionele render- en beeldbewerkingssoftware.

En overkoepelend over dit alles draait ArchX, de specifiek voor architectenbureaus ontwikkelde software die de centrale databank is voor alle projecten. De kantoordata is grondig beveiligd d.m.v. synchronisatie tussen interne servers, aangevuld met automatisch gestuurde cloud-backup.

Het plotten van plannen en volumeprinting gebeurt met professionele eigen apparatuur.

Meest Recente Posts

RECENT NIEUWS

OTHER VACATURES