Visie


Behalve ontwerper, is een architect vooral de gids doorheen het bouwproces.
In het geval van Q-BUS Architectenbureau is dat een ervaren gids die met het nodige engagement klaar staat voor de bouwheer en veel belang hecht aan overleg met alle bouwpartners.

In de complexe realiteit van de bouwwereld volgen we verstandige paden die bij voorkeur leiden naar mooie architectuur, zonder de techniciteit en het budget uit het oog te verliezen.
Op die wijze moet het bouwproces een positieve ervaring worden voor alle partijen, niet alleen nu maar ook voor later. Vandaar de ruime aandacht in onze huidige en toekomstige projecten voor aspecten van duurzaamheid en energiezuinigheid. Om dat betaalbaar te houden, vertrekken we vanuit een concept waarin deze aspecten reeds in grote mate ingebakken zijn, in open dialoog met de bouwheer.

De volgende stap is de vereenvoudiging en verkorting van de werffase, door het accent te verschuiven naar het ontwerp en de voorbereidingsfase, gezien ook bij aannemers de know-how verschuift van de werf naar de voorbereiding en productie in de werkplaats.
Door onze concepten af te stemmen op die evoluties in de praktijk en dit te combineren met duurzame en energiezuinige uitgangspunten, brengen we vernieuwing die verder gaat dan esthetische vormgeving.

Meest Recente Posts

RECENT NIEUWS

OTHER VACATURES