BIM: de voordelen voor de opdrachtgever


Ondertussen is BIM (Building Information Modeling) bij Q-BUS Architectenbureau uitgegroeid tot de  standaardwerkwijze. De ontwerpen worden meteen in 3D uitgewerkt, waardoor de bouwheer doelgericht beslissingen kan nemen. In een vroeg stadium worden de studies stabiliteit en technieken toegevoegd aan het model. Dit leidt tot een uitvoeringsmodel waarin reeds alle knooppunten zijn geanalyseerd en er een kwalitatieve oplossing voor kan worden uitgewerkt. Geen improvisatie op de werf. 

De gebruikers kunnen dus mee profiteren van het BIM-model omdat alles visueel in 3D is uitgewerkt, wat meer overzichtelijk is dan 2D plannen en schema’s.  Q-BUS beschikt over een 3D-bril waardoor een bepaalde ruimte kan worden uitgewerkt zodat men hierin kan rondkijken.
Op deze manier is er de mogelijkheid het model virtueel op te leveren. Alle ontwerpbeslissingen zijn dus vóór de start van de werken vastgelegd.

Indien ook de aannemer beschikt over de juist software kan deze er de vierde dimensie aan toevoegen en het model gebruiken voor hun werfplanning en vorderingsstaten. Dit bevordert alweer de juistheid en correctheid.

Tot slot kan ook het onderhoud worden gekoppeld aan het BIM-model.

Meest Recente Posts

RECENT NIEUWS

OTHER VACATURES