Eerstegraadsschool | Pelt

Voor de herorganisatie van de scholengroep WICO heeft Q-BUS een masterplan voor de Campus Sint-Hubertus in Pelt opgemaakt. Het doel van dit masterplan was om het nieuwe bouwprogramma te integreren in de bestaande site en na te gaan waar en hoe groot de eventuele uitbreiding moest zijn. Bovendien is dit masterplan het middel geweest om de leefbaarheid en kwaliteit van de site te vergroten. 

Zo werden er verschillende gebouwen op de site gesloopt om plaats te maken voor een nieuwe groene speelplaats en het historisch gebouw meer zichtbaarheid te geven op de site. 

Om de twee delen/speelplaatsen van de site te verbinden is ervoor gekozen om de uitbreiding/nieuwbouw tussen de sporthal en het bestaande schoolgebouw te bouwen. Hierdoor wordt de nieuwe speelplaats beter omsloten en kan er een nieuwe ingang gerealiseerd worden voor zowel de sporthal als voor de leerkrachten. Aan de zijde van de Saxbylaan wordt de lange gevel doorbroken en een nieuwe overdekte ingang gecreëerd voor de leerlingen. 

Om het programma te herbergen is er gekozen voor een compact gebouw met 2 basis volumes. Het gelijkvloers met alle publieke functies en de verdiepingen met klaslokalen. Dit is ook zichtbaar in de architectuur waar het gelijkvloers opener is qua vormgeving en meer inspeelt op de omgeving en de verdiepingen een compact balkvolume vormen die minder interactie aangaan met de buitenomgeving. 

Omdat de school een nieuw doelpubliek zal krijgen, eerste graad leerlingen i.p.v. alle graden, was het van alle belang om een nieuw fris gebouw te creëren waar de nieuwe leerlingen zich mee konden identificeren. Constructief is het gebouw opgevat als een betonskelet met betonnen wanden. Hierdoor kan de interne invulling met lichte wanden gebeuren en kan het flexibiliteit naar de toekomst garanderen.









 

 

Meest Recente Posts

RECENT NIEUWS

OTHER VACATURES