Kantoren & werkplaats | Beringen

VINTIV nv is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van innoverende machines voor andere bedrijven om hun productieprocessen te verbeteren. Het nieuwe complex omvat een bedrijfshal van 3.000m², onderverdeeld in drie afdelingen: assemblage & elektro , tooling & verspaning , las- en constructieatelier. Centraal een zone voor goederenontvangst. De ‘propere’ assemblagehal grenst aan het kantoorgebouw, zodat er een vlotte samenwerking mogelijk is tussen de ontwerpers en de productie. De kantoorruimte van 1000m² omvat een landschapsbureau voor zestien ontwerpers, zes afzonderlijke bureaus voor de project- en bedrijfsleiders, een apart bureau voor de administratieve dienst, vier vergaderruimtes (met een capaciteit variĆ«rend van vier tot zestien personen), een refter en sanitaire voorzieningen.

Al in de voorontwerpfase werd er rond de tafel gezeten met VINTIV en aannemer Willy Naessens om het ontwerp en het beoogde bouwsysteem op elkaar af te stemmen. Snelheid was een absolute vereiste gezien VINTIV hun toenmalige kantoor moest verlaten. Door het gebruikt van de BIM-methodiek werd ruwbouw, afwerking en technieken optimaal op elkaar afgestemd. Dit resulteerde in een record bouwsnelheid van 8 maanden.

De hoofdfuncties van het VINTIV-gebouw zijn aan de buitenzijde duidelijk van elkaar te onderscheiden. Het kantoorgedeelte is in witte prefab betonpanelen, terwijl de gevels van het atelier uitgevoerd zijn in zwartbruine silexpanelen.
Meest Recente Posts

RECENT NIEUWS

OTHER VACATURES