Nieuwbouw school & sporthal | Zolder

Op de site van de oude CC de Muze wordt een nieuwe kleuter- en basisschool gebouwd met aparte sportzaal. Het geheel behoort tot het nieuwe masterplan ‘Groen hart voor Zolder’.

De lagere school is een bouwvolume met 3 bouwlagen, gelegen op de hoek Ringlaan-Beenhouwerstraat, en functioneert als ‘landmark’. Vanaf daar wordt de bouwhoogte afgebouwd met in de lagere volumes aan de ene kant een kleuterschool en aan de andere kant de gemeentelijke academie voor beeldende kunsten.
Door de gebouwen zo dicht mogelijk tegen de straat te plaatsen wordt de open groene ruimte in het binnengebied en de zichtrelatie vanuit het gebouw naar het groen gemaximaliseerd. De luifels aan de zijde van de speelplaats doen tevens dienst als zonwering.

Het gelijkvloers van de kleuterschool ligt gedeeltelijk half-ondergronds. Van dit niveauverschil is gebruik gemaakt om de kleuterschool over 2 verdiepingen te verdelen, dit is compacter, de verdieping wordt via een hellend pad toegankelijk gemaakt voor de kleuters.

De drie onderdelen (lager school, kleuterschool en kunstacademie) zijn aparte entiteiten doch gevat in één gebouw, met intern een sterke functionele relatie.
Het geheel wordt ontworpen in het BREDE SCHOOL concept, m.a.w. er zullen meerdere polyvalante lokalen van de school en de sportzaal kunnen gebruikt worden door andere organisaties.

Uitgangspunt bij de configuratie van de ruimtes is flexibiliteit. Dit uit zich in klaslokalen waarvan de schuifwand kan worden opengezet in functie van co-teaching, rechthoekige ruimtes met meerdere inrichtingsmogelijkheden, … maar ook door de bouwwijze met betonnen kolommen en gipskartonwanden. Hierdoor is het gebouw ook op lange termijn aanpasbaar.










Meest Recente Posts

RECENT NIEUWS

OTHER VACATURES