Herbestemming mijngebouw | Heusden-Zolder





Onlangs werd de omgevingsvergunning afgeleverd voor de stapsgewijze en gefaseerde omvorming van het industriĆ«le magazijngebouw op de mijnsite in Zolder, tot een multifunctioneel complex, met een gebruiksoppervlakte van 21.000 m².
Q-BUS Architectenbureau werkt voor dit project samen met ARAT uit Herentals.
Het gebouw bevat een mix aan sterk uiteenlopende functies waardoor het als een permanent actief gebouw zal fungeren. In dat opzicht sluit het aan bij de culturele herbestemming van de andere mijngebouwen op de site en de bedrijfsactiviteiten in de omgeving.

De onderste bouwlaag wordt volledig opengewerkt waardoor het constructieve raster van gevel tot gevel zichtbaar zal blijven. Dit is een uniek gegeven gezien de schaal van het gebouw.
Het centrale atrium benadrukt de ruimtelijkheid door het deels opengewerkte dakvlak en de beglaasde kopgevels.

Het gelijkvloers is opgevat als een open publieke ruimte, met enkel aan de zuidzijde een afgesloten zone, die gebruikt wordt als inkomlobby van het hotel, gekoppeld aan een wellness-zone met zwembad, kinderopvang en inpandige buitenterrassen.

Op de 4 bovenliggende niveaus bevinden zich o.a. de grote feestzaal met keuken, een horeca-zone, burelen, een fitness zone, een hotel met 70 kamers en de nodige technische ruimtes. Het dak wordt plaatselijk opengemaakt om de lounge bar met terras en de intern gelegen hotelkamers te voorzien van daglicht via een patio.

In het atrium zal dwars door het gebouw op een hoogte van 3 meter een fietspad voorzien worden dat aansluiting geeft op het fietsknooppuntennetwerk. Een ruime fietsenparking en een fietsherstelpunt maken deel uit van deze infrastructuur.



Meest Recente Posts

RECENT NIEUWS

OTHER VACATURES