Appartementen & kantoren | Leuven

Vlak buiten het centrum van Leuven wordt een bestaande opslagplaats, met vooraan een kantoorruimte, omgevormd tot een mooie combinatie van wonen en werken. 
Dit project vormt een uitstekend voorbeeld van ruimtelijk rendement en kwalitatieve verdichting en meer individueel en gemeenschappelijk groen.

De herontwikkelingskansen van het bestaande ruimtebeslag zijn in rechte lijn met de betonshift, die enkel gerealiseerd kan worden door bovenop de stelselmatige vermindering van het bijkomende ruimtebeslag ook het bestaande patrimonium op een doordachte wijze te hergebruiken.

De historische diepe bebouwing over het ganse perceel creĆ«ert hierin de mogelijkheid en wordt grotendeels ontpit i.f.v. een mix aan wooneenheden en kantoorfunctie in een beperkt deel van de oude gebouwen achteraan.  Dat alles zorgt voor een mooi, rustig, verkeersvrij, volwaardig groen binnengebied.

De woonentiteiten zijn ontworpen als doorzonappartementen met ruime terrassen gericht op het westen,
Het kantoor-paviljoen achteraan op de site, gehuisvest in een deel van de bestaande opslagplaats, wordt industrieel opgevat mits terugkoppeling van gezamenlijke materialen gebruikt bij de meergezinswoning, vooraan gelegen op het perceel.

Daarnaast wordt ook de nadruk op een duurzame en doordachte mobiliteit voorzien in o.m. laadpunten voor wagens en fietsen, een herstelpaal voor fietsen, ruimte voor bak- en cargofietsen, …






Meest Recente Posts

RECENT NIEUWS

OTHER VACATURES