Secundaire school | Pelt

BuSO Sint-Elisabeth biedt als enige BuSO-school binnen het katholiek onderwijs Limburg alle opleidingsvormen (OV1-OV2-OV3-OV4) aan.

Opleidingsvorm OV4 wordt aangeboden op de campus gelegen te Overpelt. Hier wordt onderwijs geboden aan leerlingen met een normale IQ, maar met andere noden, denk aan leerlingen met autismespectrumstoornis e.d.m.. Zeer recent heeft de school in 2019-2020 ook de goedkeuring gekregen voor type 6. Dit zijn leerlingen met een visuele beperking (slechtzienden).

Gezien het grootte succes van de campus en de toenemende capaciteits- en infrastructuurdruk doorheen de jaren, die naast de bestaande voetbalkantine verder werd opgevangen via tijdelijke huisvestingsunits, is de school toe aan een nieuw dynamisch schoolgebouw dat aan de huidige normen en voorzieningen van onder andere deze doelgroep, kan voldoen.

Het wedstrijdontwerp dat Q-BUS heeft ontworpen, is vanuit macro-schaal gebaseerd op de noden en functionaliteiten, enerzijds specifiek verbonden gelet op de populatie (meervoudige beperkingen) van de school en anderzijds als aanvullende opportuniteit om van het zuidelijke deel van Pelt een sociaal en economische boost te kunnen bieden, gezien de bosrijke omgeving en de prangende vraag naar multifunctioneel ruimtegebruik. Interne en externe circulatie werden hiervoor dieperliggend uitgewerkt.

Op meso-schaal werd er extra aandacht besteed aan de veiligheid en toegankelijkheid van het toetreden van de verschillende site-onderdelen alsook naar het schoolgebouw en zijn buitenruimtes, zowel voor de specifieke populatie van leerlingen alsook voor externen.

De uitdaging van het schoolgebouw, ligt in de combinatie van ontwerpvoorzieningen waarbij we enerzijds rekening hielden met structuurbehoeftige leerlingen, leerlingen met autismespectrumstoornis (weinig prikkels en rust) als anderzijds leerlingen met een visuele beperking (duidelijke aanwijzingen / prikkelvorming) en leerlingen waarbij zelfstandigheid dient te worden gestimuleerd (duidelijke aanwijzingen / prikkelvorming).

Dit intelligent doordacht schoolgebouw welke in harmonie is met zijn omgeving, bovendien inzet op maximale flexibiliteit, duurzaamheid en meervoudig gebruik maakt dat er een samenhangend geheel wordt gecreƫerd op het hoogste niveau.

 

Meest Recente Posts

RECENT NIEUWS

OTHER VACATURES