Uitbreiding kantoorgebouwen in De vier Bunders in Hasselt | Bedrijfspand in LimburgIn 2017 gaf Immo Hageland ons de opdracht om een uitbreiding te ontwerpen voor hun bestaande kantoorgebouw in de Ilgatlaan. De opdracht was tweeledig: de uitbreiding zelf moest onderdak bieden aan 3 casco verhuurbare kantoorunits met alle nodige basisvoorzieningen en technische installaties. Bijkomende vraag was om de bestaande parking volledig te transformeren en te optimaliseren om zodoende tegemoet te komen aan de toenemende parkeernood in het gebied.

Uitdaging bij het bouwen van de kantoorruimtes 

De eerder beperkte oppervlakte van het perceel vormde een extra uitdaging. De nieuwbouw uitbreiding werd zo dicht mogelijk tegen de perceelgrens en het bestaande gebouw ingeplant om de resterende buitenruimte optimaal te kunnen benutten.

Architecturale oplossing 

In samenspraak met de opdrachtgever kwam een speelse en toch functionele architectuur tot stand. De horizontale geleding van de bestaande gevels vertaalt zich in het nieuwe gebouw naar een hedendaags spel van variabele gevelopeningen. Het levendig karakter van het gebouw wordt verder benadrukt door de gevelopeningen op verschillende manieren te accentueren. Her en der filteren verticale lamellen de grens tussen binnenruimte en buitenruimte. Op het gelijkvloers zorgen ze ervoor dat er een zachte maar duidelijke grens is tussen de nabije parking en de kantoorruimte. Tussen het gebouw en de perceelgrens, afgeschermd van de parking, ligt een groenzone die dienst doet als gemeenschappelijke buitenruimte voor de gebruikers van het gebouw.

Parking in duurzame, waterdoorlatende verharding

De parking werd aangelegd in duurzame, overwegend waterdoorlatende verhardingen, onderbroken door smalle groenstroken. Aan de straatzijde zorgt een lage groenbuffer voor een zachte overgang naar de openbare ruimte.

Vastgoedontwikkeling voor een verzorgd geheel

De gevels en het buitenschrijnwerk van het bestaande kantoorgebouw werden geschilderd en vormen samen met de nieuwbouw en de nieuw aangelegde parking een verzorgd geheel. 

Ben jij op zoek naar een architect voor jouw bedrijfspand? 

Neem contact op met Q-BUS Architectenbureau in Lummen

Meest Recente Posts

RECENT NIEUWS

OTHER VACATURES