Wonen in het groen nabij het centrum van Beverlo

Q-BUS Architectenbureau realiseerde een appartementencomplex aan de rand van het dorpscentrum van Beverlo (Beringen). Het complex bestaat uit 16 appartementen, die verdeeld worden over 2 volumes, en een ondergrondse parkeerkelder met 20 parkeerplaatsen.

De beperkte oppervlakte van het perceel en de randvoorwaarden vroegen om een creatieve oplossing om optimaal te kunnen profiteren van de verschillende troeven. Het perceel wordt namelijk omringd door 3 straten, waarvan er eentje samen met het project gerealiseerd moest worden als doorsteek voor voetgangers en fietsers. De keuze voor 2 volumes aan beide straten met een groen binnengebied van private tuintjes leek daarom een evidentie.

Om de bewoners allemaal een goed zicht te geven op het mooie park gelegen aan het Beverpad werd het volume aan deze straat beperkt en de terrassen allemaal gericht naar het park. Bijkomend voordeel is de gunstige zuidwestelijke oriƫntatie.

Materiaalgebruik

De contrastrijke gevel is opgetrokken op een lichte gevelsteen in combinatie met zwart gebeitst hout. De vlakken die de verschillende ramen met elkaar verbinden zorgen niet alleen voor variatie in het gevelbeeld maar zorgen er ook voor dat de verschillende woonentiteiten herkenbaar worden.

Om het beperkte binnengebied aangenaam te maken en de bewoners voldoende privacy te bieden werden groenblijvende hagen geplaatst.

Wil je laten onderzoeken wat de ontwikkelingsmogelijkheden zijn voor jouw perceel? 

NEEM CONTACT OP MET Q-BUS ARCHITECTENBUREAU IN LUMMEN

 







Meest Recente Posts

RECENT NIEUWS

OTHER VACATURES