Q-BUS Architectenbureau ontwerpt productiehal met voorliggend kantoor voor ContisteelIn 2018 startte voor Immo Meurrens de opdracht om een nieuwe productieloods te bouwen voor Contisteel, specialist in roestvrij staal. Op een ongebruikt terrein in de industriezone Zolder-Lummen, naast de bestaande locatie van Contisteel, zocht de opdrachtgever naar de optimale inplanting van de productiehal met een voorliggend kantoorgebouw. Q-BUS Architectenbureau zorgde voor het ontwerp.

Het bestaande terrein zorgde voor een extra uitdaging aangezien het sterk opliep. Er werd gewerkt met keerwanden in stapelblokken om het terrein zo goed mogelijk functioneel te maken. 

Het project omvat een productiehal van meer dan 5.000 m² met een hoogte van 11,3 meter. Voor deze hal ligt een kantoorgebouw van 270 m² met een dakterras van 30 m². In de productiehal worden RVS-producten gefabriceerd en gestockeerd. Hiervoor zijn er rekken geïnstalleerd met een hoogte van 9 m.

Zo weinig mogelijk interne kolommen

De lichtstraten met ingebouwde warmte- en rookafvoer zorgen voor voldoende daglicht. Om voldoende flexibiliteit te garanderen is de staalstructuur uitgerekend op zo weinig mogelijk interne kolommen. Achteraan is er een dubbele kraanbaan voorzien om zware lasten te kunnen laden en lossen.

Het voorliggende kantoorgebouw huisvest op het gelijkvloers een landschapskantoor, de directieburelen, de magazijnier, sanitair én de dienstingang voor leveranciers. Op de verdieping vinden we de vergaderzaal en de sociale lokalen. Aan de refter grenst een groot dakterras, deels overdekt. Het kantoorgebouw is opgebouwd uit doorlopend geïsoleerde betonpanelen, bevestigd op een brandwerend behandelde staalstructuur. De gevels kregen accenten in RVS-beplating als verwijzing naar de activiteit van het bedrijf.

Het water van de verhardingen en een deel van het dakoppervlak wordt verzameld in infiltratie- en bufferbekkens. Deze bekkens vormen groene zones op het terrein.

Wil je je eigen industriegebouw laten ontwerpen door een creatief en ervaren specialist?

NEEM CONTACT OP MET Q-BUS ARCHITECTENBUREAU IN LUMMEN

Meest Recente Posts

RECENT NIEUWS

OTHER VACATURES