Vintiv breidt na amper 2 jaar productieruimte uit.


Machinebouw zit in de lift!

In 2019 ontwierp Q-BUS een nieuw bedrijfsgebouw voor Vintiv (toen nog IMA) met productieruimte en kantoren in Beringen. Amper 2 jaar later blijkt deze ruimte te klein door de sterke groei van het bedrijf.

Gelukkig werd er bij het ontwerp van het bedrijfsgebouw reeds rekening gehouden met een uitbreiding. Zo werden onder andere de funderingen verzwaard van de wanden waar de uitbreiding tegen zou komen, werd reeds een geschikte onderfundering aangebracht en werd het buffer- en infiltratiebekken al gedimensioneerd op de extra dakoppervlakte en verhardingen. De grondwerken zijn hierdoor minimaal en zo kan de nieuwbouw sneller gerealiseerd worden.

Q-BUS werd bijgevolg gevraagd om een uitbreiding te ontwerpen die voldoet aan de nodige eisen. De uitbreiding zal 2000m² extra werkplaats voorzien, en er wordt ook 450m² casco kantoorruimte gebouwd. Opmerkelijk zijn de 8 grote verticale ramen en een doorlopende lichtstraat die ervoor zullen zorgen dat er veel natuurlijk daglicht binnenvalt en de medewerkers onder ideale omstandigheden hun taken kunnen uitvoeren.

De werken starten in april 2022 en zouden rond het bouwverlof klaar moeten zijn.

Meest Recente Posts

RECENT NIEUWS

OTHER VACATURES