Kantoren & magazijn | Tessenderlo

In samenwerking met opdrachtgever Cordeel voorzien we in 2022 de uitvoering van het nieuwe kantoorgebouw met aanhorig magazijn, voor het bedrijf Essec Group.

Het volumeconcept gaat uit van een subtiele verweving van beide functionaliteiten (kantoren & magazijn), zodat het volledige bouwvolume aanvoelt als een geheel met een zo strak en minimalistisch mogelijke uitstraling. Het streven naar een naadloze overgang wordt enerzijds bereikt door de volumewerking alsook extra verstrekt d.m.v. het materiaalgebruik.

Het dakoppervlak van het magazijn gedeelte wordt bijvoorbeeld benut als ruime buitenruimte in aansluiting met het kantoorgedeelte.

Dit resulteert tevens in het zo functioneel mogelijk omspringen van nuttige ruimte waarbij gestreefd wordt naar een zo efficiƫnt mogelijke verhouding tussen verticaal en horizontaal ruimtegebruik.

De overkragende luifels ter hoogte van het kantoorgebouw, die enerzijds fungeren als zonnewering , worden deels ingevuld als volwaardige buitenruimte / terras.

De voorziening van zowel binnen- als buitenruimtes, met drempelloze aansluiting, maakt dat er maximaal wordt ingespeeld op het algeheel welzijn van de gebruikers van het gebouw. Het spreekt voor zich dat de buitenruimtes frequent en ongeremd kunnen worden betrokken bij het dagelijkse werkgebeuren.

Inzetten op de hedendaagse en toekomstige noden van de nieuw ontwikkelde werkomgeving staan hiermee garant.

Daarnaast is het volledige bouwvolume circulair opgebouwd. Enkel een vaste kern die op elk niveau terugkomt met de minimum noden als verticale circulatie, sanitair, technische bergruimtes, archieven,… is vast voorzien. De overige open ruimte zal telkens vrij in te vullen zijn volgens de noden van het bedrijf. Scheidingswanden kunnen geplaatst worden volgens behoefte gezien het flexibele grid.

Ook de binnenafwerkingen zoals o.a. de vloeropbouw wordt afgestemd op het circulair concept. Er wordt een verhoogde vloer voorzien ter hoogte van het kantoorgedeelte om eenvoudig wijzigingen te kunnen aanbrengen betreft bekabeling e.d.m. Evenzeer op vlak van technieken zal reeds maximaal rekening worden gehouden met verschillende scenario’s. Op deze manier kunnen toekomstige wensen binnen het kantoorgebouw eenvoudig worden doorgevoerd.

Rondom het bouwvolume wordt een groene invulling voorzien. Zowel links als rechts van het perceel is er een groenbuffer voorzien. Vooraan het perceel alsook ter hoogte van de parkeerafwikkeling zal de groene uitstraling versterkt worden door haagstructuren alsook d.m.v. de integratie van boomstructuren.

De start van de werken is gepland in het voorjaar van 2022.























Meest Recente Posts

RECENT NIEUWS

OTHER VACATURES