Opslagloods maakt plaats voor een combinatie van wonen en werken.


Vlak buiten het centrum van Leuven wordt een bestaande opslagplaats, met vooraan een kantoorruimte, omgevormd tot een mooie combinatie van wonen en werken. 

Dit project vormt een uitstekend voorbeeld van ruimtelijk rendement en kwalitatieve verdichting én meer individueel en gemeenschappelijk groen. De herontwikkelingskansen van het bestaande ruimtebeslag zijn in rechte lijn met de betonshift, die enkel gerealiseerd kan worden door bovenop de stelselmatige vermindering van het bijkomende ruimtebeslag ook het bestaande patrimonium op een doordachte wijze te hergebruiken.

De historische diepe bebouwing over het ganse perceel creëert hierin de mogelijkheid en wordt grotendeels ontpit i.f.v. een mix aan wooneenheden en kantoorfunctie in een beperkt deel van de oude gebouwen achteraan.  Dat alles zorgt voor een mooi, rustig, verkeersvrij en volwaardig groen binnengebied.

De woonentiteiten zijn ontworpen als doorzonappartementen met ruime terrassen gericht op het westen, Het kantoorpaviljoen achteraan de site, gehuisvest in een deel van de bestaande opslagplaats, wordt industrieel opgevat mits terugkoppeling van gezamenlijke materialen gebruikt bij de meergezinswoning, vooraan gelegen op het perceel. Daarnaast wordt ook de nadruk op een duurzame en doordachte mobiliteit voorzien door o.m. laadpunten voor wagens en fietsen, een herstelpaal voor fietsen, ruimte voor bak- en cargofietsen, …

De start van de werken is gepland rond midden 2022.







Meest Recente Posts

RECENT NIEUWS

OTHER VACATURES